PRIVATNOST

Poduzeće Nalivpero d.o.o. se kao pružatelj usluga na web stranicama 757.hr pridržava zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti korisnika te ulaže velike napore kako bi zaštitio privatnost svih svojih krajnjih korisnika. Trgovačko društvo Nalivpero d.o.o. iz Splita je voditelj obrade osobnih podataka te ono u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka u okviru i za potrebe svojeg poslovanja i pravnog djelovanja.

Ova Izjava o povjerljivosti podataka se odnosi na povjerljivost podataka koji su prikupljeni korištenjem web stranica 757.hr te pohranjeni u bazi podataka poduzeća Nalivpero d.o.o., vlasnika web stranice 757.hr. Nalivpero d.o.o. posebnu pažnju posvećuje tome da osobni podaci budu obrađivani u skladu sa temeljnim načelima iz Poglavlja II Opće uredbe o zaštiti podataka, a prije svega osigurava zakonitu, poštenu i transparentnu obradu osobnih podataka primjerenih, relevantnih i ograničenih na ono što je nužno i u odnosu na svrhe u koje se podaci obrađuju. Nalivpero d.o.o. u pravilu ne obrađuje osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Iznimno, u skladu s odredbama članka 8. Opće uredbe o zaštiti podataka mogu se obraditi podaci osobe koja je navršila 16 godina dok je za sve ostale slučajeve (osoba mlađih od 16 godina) potreban izričit pristanak zakonskog skrbnika djeteta koja činjenica pak mora biti utvrđena na jasan i nedvojben način sukladno odredbi članka 8. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Nalivpero d.o.o. ne obrađuje osobne podatke koji otkrivaju rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili druga uvjerenja, članstvo u sindikatu, genetske ni biometrijske podatke u svrhu jedinstvene identifikacije pojedinca kao niti podatke o spolnom životu i seksualnoj orijentaciji pojedinaca.

Molimo sve krajnje korisnike da pročitaju točke navedene u nastavku kako bi znali koje se informacije prikupljaju i kako ih se koristi. Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, uvijek nas može nas kontaktirati putem elektronske pošte na [email protected].

Pristupanjem ili korištenjem naših web stranica, krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe web stranica 757.hr. Ukoliko se krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo ga da napusti te da ne pristupa i ne koristi web stranice 757.hr.

Nalivpero d.o.o. može u bilo kojem trenutku izmijeniti Izjavu o povjerljivosti podataka objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti podataka na web stranicama 757.hr. Izmjena Izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web stranicama 757.hr.

Svaki krajnji korisnik je odgovoran i dužan periodično pregledati web stranice 757.hr te proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak uporabe ovih web stranica od strane krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

KADA KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

 

KUPOVINA NA WEB SHOPU 757.hr

Vaše osobne podatke obrađujemo kada kupujete putem našeg webshopa: www.757.hr. Nalivpero d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke kao kupca naših proizvoda na temelju sklapanja kupoprodajnog ugovora te u svrhu ostvarenja prava i obveza iz sklopljenog kupoprodajnog ugovora, dostave proizvoda kao i u svrhu stavljanja na listu čekanja za željeni proizvod koji se namjerava kupiti, a trenutno nije dostupan.

Osobni podaci kupaca koje poduzeće Nalivpero d.o.o. obrađuje su:

 • osobno ime kupca
 • adresa prebivališta
 • adresa za dostavu proizvoda
 • adresa elektroničke pošte
 • broj mobitela.

Primatelji ovih podataka su:

 • ugovorni partneri (kurirske službe) u svrhu dostave kupljenih proizvoda – DPD Croatia d.o.o., Slatinska 7, 10000 Zagreb
 • kurirske službe u svrhu dostave kupljenih proizvoda u zemlje u koje ne vršimo regularnu dostavu
 • pružatelj usluga online prodaje i/ili promocije: WooCommerce, Google, Facebook/Instagram, Mailchimp*

Podaci o vašim prethodnim kupnjama se čuvaju, a pojedinosti o proizvodima koje ste prethodno kupili se koriste u svrhu predlaganja drugih proizvoda za koje mislimo da biste mogli biti zainteresirani. Podaci se pohranjuju u elektronskom obliku, a mjere zaštite osobnih podataka odnose se na mjere informatičke sigurnosti.

REGISTRACIJA NA WEB SHOPU 757.hr

Vaše osobne podatke obrađujemo ako se registrirate na našoj stranici www.757.hr, Nalivpero d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke na temelju vaše privole, odnosno na temelju činjenice da ste dobrovoljno otvorili korisnički račun na našoj web stranici.

Osobni podaci kupaca koje poduzeće Nalivpero d.o.o. obrađuje su:

 • osobno ime kupca
 • adresa prebivališta
 • adresa za dostavu proizvoda
 • adresa elektroničke pošte
 • broj mobitela
 • datum vašeg rođenja
 • spol

Primatelji ovih podataka su:

 • ugovorni partneri (kurirske službe) u svrhu dostave kupljenih proizvoda – DPD Croatia d.o.o., Slatinska 7, 10000 Zagreb
 • kurirske službe u svrhu dostave kupljenih proizvoda u zemlje u koje ne vršimo regularnu dostavu
 • pružatelj usluga online prodaje i/ili promocije: WooCommerce, Google, Facebook/Instagram, Mailchimp*

Svrha obrade ovih podataka su marketinške aktivnosti, pojednostavljenje pristupa kupcima webshopu 757.hr radi kupnje, dostave i pregleda prethodnih narudžbi proizvoda, korištenje dodatnih usluga poduzeća Nalivepero d.o.o. koje se pružaju na web stranici www.757.hr poput uključujući kupovinu putem web trgovine i sudjelovanje u #meet kampanji koju organizira poduzeće Nalivpero d.o.o.

Ovi podaci se čuvaju do vašeg zahtjeva za brisanjem podataka ili vašim povlačenjem dane privole.

PRETPLATA NA NEWSLETTER

Vaše osobne podatke obrađujemo ako se pretplatite na 757 newsletter. U tom slučaju, Nalivpero d.o.o. obrađuje samo jedan vaš osobni podatak, odnosno adresu elektroničke pošte na temelju dane privole u svrhu marketinških aktivnosti.

Ovi podaci se čuvaju do vašeg zahtjeva za brisanjem podataka ili vašim povlačenjem dane privole.

Primatelj ovih podataka je Mailchimp, SAD. Podaci se pohranjuju u elektronskom obliku te se mjere zaštite odnose na mjere informatičke sigurnosti.

SUDJELOVANJE U MARKETINŠKIM AKTIVNOSTIMA (BEZ REGISTRACIJE)

Vaše osobne podatke obrađujemo ako se odlučite sudjelovati u našim marketinškim aktivnostima, poput kampanja #pogodifragment ili #razvijfragment. U tom slučaju, Nalivpero d.o.o. obrađuje samo jedan vaš osobni podatak, odnosno adresu elektroničke pošte na temelju dane privole u svrhu marketinških aktivnosti.

Ovi podaci se čuvaju do vašeg zahtjeva za brisanjem podataka ili vašim povlačenjem dane privole.

Dodatne informacije o mjerama zaštite osobnih podataka primatelja podataka koje obrađuje Nalivpero d.o.o. možete saznati na:

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA I POUZDANOST SUSTAVA

Za zaštitu osobnih podataka koje pružate na ovoj web stranici koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Ograničavamo pristup vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima i ugovornim partnerima koji trebaju znati navedene podatke kako bi vam pružili određene usluge ili pogodnosti. Pouzdanost osiguravamo kontinuiranim praćenjem pohranjenih osobnih podataka, obradom samo u najnužnijem opsegu i čuvanjem osobnih podataka samo onoliko koliko je nužno da bi se ostvarila svrha obrade.

 

PRAVA OSOBA ČIJI SE OSOBNI PODACI OBRAĐUJU

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka 2016/679, svaka osoba čiji se osobni podaci obrađuju ima sljedeća prava u odnosu na obradu njegovih osobnih podataka: pravo na transparentne informacije, komunikaciju i modalitete ostvarivanja svojih prava, pravo na pristup podacima, pravo na ispravak podataka, pravo na brisanje podataka, pravo na prenosivost podataka, pravo ulaganja prigovora, pravo na ograničenje obrade podataka i pravo protiviti se automatiziranoj obradi odnosno profiliranju.

Više informacija o pravima ispitanika možete pronaći u Poglavlju III. Prava ispitanika Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

Nalivpero d.o.o. je vlasnik domene 757.hr te je odgovoran za sadržaj objavljen na njoj kao i za njezin rad općenito. Korištenjem stranice www.757.hr automatski se prikupljaju određeni osobni podaci putem web tehnologija: primarna svrha prikupljanja osobnih podataka na stranici www.757.hr je omogućiti korisniku sigurno i učinkovito iskustvo te pružiti usluge i svojstva koja će bolje ispuniti korisnikove potrebe i zahtjeve.

Kako bi Vam na našim web stranicama pružili najbolje korisničko iskustvo koje znamo ponuditi i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, web stranice 757.hr moraju na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies, odnosno kolačiće). Sukladno regulacijama Europske unije od 25.03.2011., obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak.

Prilikom posjete web stranicama www.757.hr, Nalivpero d.o.o. obrađuje osobne podatke na temelju činjenice vaše posjete navedenim web stranicama. Osobni podaci koji se obrađuju su kolačići i IP adresa. Navedeni osobni podaci obrađuju se isključivo kao tzv. skupni podaci odnosno na temelju podatka kolačića i IP adrese te ih se ne povezuje s konkretnom osobom. Poduzeće Nalivpero d.o.o. na temelju tih podataka ne zna identitet osobe koja je pristupila određenoj web stranici.

Kolačići (“cookies”) se koriste kako bi se unaprijedila kvaliteta korištenja i prikupili podaci za statističko izvješćivanje o internetskoj stranici. Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, vaš Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici čime se omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, navedene informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Također, vi možete promijeniti vaše postavke Internet preglednika te možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Tehnologija kolačića ne pohranjuje individualnu e-mail adresu niti bilo kakve osobne podatke o korisniku. Kolačić predstavlja malu jedinica informacija poslanih s internetske stranice koju preglednik računala korisnika pohranjuje na korisnički tvrdi disk. Ona sadrži informacije koje mogu zatrebati stranici www.757.hr kako bi personalizirala korisničko iskustvo te prikupila statističke podatke o internetskoj stranici, kao što su stranice koje se posjećuju, što se preuzima s njih, naziv domene davatelja pristupa internetu te državu iz koje dolaze korisnici odnosno posjetitelji, kao i adrese stranica koje se posjećuju odmah prije ili nakon posjeta stranici www.757.hr. Niti jedan podatak od navedenih ne povezuje se s osobom korisnika osobno već se mjeri samo kao skupni podatak.

Nadalje, obavezni kolačići su neophodni za rad svake web stranice te bez njih nije moguće koristiti web stranicu. Analitički, statistički i marketinški kolačići te kolačići za retargetiranje prikupljaju se isključivo na temelju dane privole svakog ispitanika. Stoga, kao što je prethodno spomenuto, ako korisnik želi, može pretraživati i koristiti stranicu www.757.hr i bez tehnologije kolačića, tako što konfigurira svoj Internetski preglednik.

Web stranice www.757.hr koriste obvezne (stalne) i privremene kolačiće kako bi vam omogućili komentiranje i ostavljanje recenzija, olakšali prijavu u vaš korisnički račun na našim web stranicama, omogućili da imate listu želja na našim web stranicama, kako biste mogli sačuvati proizvode u košarici i kako bi vam generalno poboljšali korisničko iskustvo na našim web stranicama. Također, koristimo i kolačiće treće strane sa servisa za mjerenje posjećenosti – Google Analytics-a. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane naših web stranica, ali služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Stoga, svrha obrade ovih podataka je funkcioniranje svake pojedine web stranice, analitika i statistika o posjetiteljima Internetskog portala te marketing, a primatelji ovih podataka su: Google Analytics i Facebook Pixel, što podrazumijeva prenošenje podataka u treće zemlje i to Sjedinjene Američke Države. Podaci o kolačićima se nalaze na računalu osobe koja je pristupila web stranici te se čuvaju ovisno o postavkama koje je za svoje računalo postavila svaka pojedina osoba, te se mogu brisati u svako doba od strane korisnika računala.

Nalivpero d.o.o. putem web stranica www.757.hr može prikupljati IP adrese sa svrhom upravljanja sustavima, dijagnoze problema s poslužiteljem i prikupljanja skupnih informacija. Kad korisnik posjeti određenu internetsku stranicu na www.757.hr poslužitelji bilježe IP adresu korisnika. IP adresa je broj koji se automatski dodjeljuje računalu kojim se korisnik koristiti internetom. Podaci o IP adresama se nalaze spremljene u računalnom sustavu Nalivpero d.o.o. u sklopu postavljene narudžbe i čuvaju se dok god su spremljene narudžbe odnosno dok korisnik sam ne zatraži brisanje.